onsdag 3 september 2008

Om att resa med ett lik i väskan

När man är ute och reser med en boardbag, händer det åtskilliga gånger per resa att man får frågan: "Hö hö, är det ett lik du har i väskan? Hö hö ... "
Åker man tunnelbana en lördagkväll i Stockholm, kommer just den frågan inte bara åtskilliga gånger per resa, utan kanske snarare åtskilliga gånger per minut. Om man vill kan man vara snäll och trevlig och glatt berätta att det är kitesurfingutrustning ... men efter ett tag tröttnar nog t.o.m. den snällaste och trevligaste människa på frågan och därför har jag snott ihop några färdiga standardsvar att slänga fram. Så alltså nästa gång "Hö hö, är det ett lik du har i väskan? Hö hö ... " kommer, då kan du svara:

1. Nej

2. Nej, det är mätutrustning för atmosfärisk jonstrålning i syfte att hitta landningsplatser för våra vänner från Andromeda. De kommer närsom helst förstår du. Du kanske kan hjälpa mig att sätt upp en landingsbana redan ikväll?

3. Nej, det är böcker, guds egen bok, bibeln. Tror du på gud? Känner du att ditt liv har ett innehåll? Vad tror du är meningen med livet?

4. Nej, det är en bomb.

5. Vad kallade du precis min Mamma?

6. Inte ännu.

7. Nej, jag tror inte att han har dött redan.

8. Ja.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: