onsdag 10 december 2008

Dagens husmorstips


Om man har en stor gräsmatta att göra rent kajtutrustningen på, vill man att den ska vara gräsbeklädd. Då kan man skölja av utrustningen utan att det fastnat en massa jord och sand på den. Om ens gräsmatta istället hemsöks av mullvadar, som skottar upp jordhögar på den tidigare perfekta tvättytan, förlorar i princip tvättningen sin funktion. Brädor, bommar och våtdräkter täcks åter av ett lager sand. För att se till att kajtprylar förblir rena efter tvätten, och att mullvadarna istället drar till någon annans tomt, kan man bygga en mullvadsskrämmare.

Detta behöver du:

1 petflaska
1 pinne
1 kniv
1 skruv eller spik

Gör så här:

Till att börja med ska du skära ut tre vingar ur flaskans sida. Skär först tre lodräta streck på omkring 10-15 cm, jämt fördelade runt flaskans längdriktning. Från streckets båda ändar skär du sedan ut 3-5 cm långa streck. Höger- eller vänstervarv spelar ingen roll, bara du gör lika på alla sidor. När du är klar viker du ut flikarna och du har fått grunden till en vindsnurra.
Gör nu hål i flaskans botten. Skruva eller spika sedan fast flaskan på pinnen och vips har du skapat en mullvadsskrämma. Gör gärna flera som du placerar ut på strategiska ställen på tomten, där det blåser. I vinden skapar skrämman ett irriterande ljud som håller mullvadarna borta och din kajtutrustning ren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: