lördag 6 december 2008

Sydafrika - Andra säsongen

Det var fyra år sedan jag upplevde en höst i Stockholm. Det var intressant. Men tre månader i Stockholm har gjort mig blek och fet. Alltså dags att starta ett nytt kapitel i En kitesurfares dagbok: Sydafrika - säsong 2.

Trots att vi lever i ett papperslöst samhälle, trots att det inte längre går att få tag på en klassisk flygbiljett, har pappersbehovet snarare ökat. Nu ska man ha en E-ticket där man istället ska skriva ut det fem sidor långa resedokumentet. Jag tyckte det verkade onödigt. ”You certainly don’t work things by the book Mr Ekroth, you almost got yourself into serious proplems.” Välkomnar den barska immigrationsofficeren mig, när jag istället för att ha med mig papper, visar upp mejlet på min MacBook. Det var också intressant.

Mitt fortsatta välkomnande till landet resulterade i böter om två gånger 500 rand, eftersom bilen jag hyrt saknade giltigt skattemärke. Jag blev stoppad två gånger av polisen. Det var också intressant.

När jag kom till Langebaan gick jag ut för att träffa mina gamla bekanta, från förra sommaren. ”Really nice to see you. You look great in long hair.” eller ” … in blond hair.” eller ” … in rasta style.” sa jag när jag träffade dem.
”Man, you’re so pale … and fat.” Svarade de tillbaka. Jorå, det var intressant det med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

tenah sa...

Haha! Hjärtliga välkomnanden du:-)