måndag 17 september 2007

Coola kitehälsningar

När man träffar sina kompisar på vattnet måste man bara göra någon cool hälsning, vissa är bättre än de andra, men här kommer några av de vanligare:

- Vanlig vinkning.

Kommentar: En hälsning som aldrig är fel. Den utstrålar stjärnstatus och glamour. Därför är den mycket populär bland kiteprinsessor.


- Tummen upp.

Kommentar: Den enklaste variationen på den vanliga vinkningen. Den utstrålar jag är en skön surfsnubbe och är därför enormt populär bland just sköna surfsnubbar.

- Hang Loosetecknet. Kan varieras genom att dessutom skaka handen.

Kommentar: En allroundhälsning som funkar i alla lägen, en klassiker som endast kräver lite Hawaiiwannabe av dig.

- V-tecknet.

Kommentar: En lite udda fågel i kitesammanhang, men förmedlar en skön hippekänsla och passar därför mycket bra när man kajtar bland vågor.

- Pistolen. Forma händerna som en pistol och låtsasskjut din kompis. Kan varieras genom att dra pistolen ur ett fiktivt hölster, blåsa ut rök och därefter föra tillbaka pistolen igen.

Kommentar: Kräver mycket attityd eller en bra kompis med humor. Den är framför allt populär bland manliga modeller.

- Stänk vatten. Kräver en kompis som ramlat. Åk sedan förbi i full fart och dra upp en stor vattendusch genom en stoppsladd.

Kommentar: En hälsning som alltid besvaras med okvädesord som "¡Maricon!", "¡Coño!" eller "¡Cabron!". Populär bland busfrön och kräver kompisar med humor.

Hatten av. Ta av en låtsad hatt och gör en chevalierisk bugning.

Kommentar: En ganska underlig hälsning som känns geeky, men därför kan vara rätt lustig. Framförallt är den populär hos tyska kiteinstruktörer med långt hår och bar överkropp.

Ropa din kompis namn. Och gör det som François Bronnet skulle ha gjort det.

Kommentar: Skapar cirkuskänsla och förväntningar om stordåd. Ger en glad stämning på vattnet och populär bland metrosexuella Sling Shotkillar.

Presleypekningen. Ta på din rock'n'rollattityd och peka på din kompis som Elvis Presley skulle ha gjort det.

Kommentar: Har aldrig sett någon göra den på vattnet, men den ska testas imorgon.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Extra kryddigt tillägg:
- Maddar Facker
(Dansk dialekt, skrik högt med ett rungande och ihållande skorrande i slutet)

Folk blir vanligtvis upplyfta av uttrycket men vissa tar jävligt illa åt sig fast du riskerar aldrig att få stryk direkt utan du får det senare på stranden om vederbörande inte lugnat ner sig. Men det är värt chansningen...
/Lidde

Johan Ekroth sa...

Maddar Facker är bra och helt enkelt bara bortglömt (hur man nu kan glömma något så viktigt i kitelingon). Kom själv på ett ytterligare:

Sträck ut tungan. Kan varieras med att samtidigt se helt galen ut. En kul och uppfriskande hälsning som uppskattas av de flesta.