söndag 16 november 2008

De tio viktigaste händelserna - Kiteåret 2008

Det börjar bli dags att summera kiteåret 2008 och de viktigaste händelserna under detta år. Detta är också min nominering till kitehändelser för Outsides 100 höjdare:
  1. Sebastien Cattelan blir den första i världen att passera seglingens magiska 50 knopsvall, för att bara någon dag senare förlora sitt rekord till Alex Caizergues.
  2. Aaron Hadlow blir PKRA-mästare i freestyle för femte året i rad.
  3. Kitesurfing i vågor med en directional vågbräda slår igenom bland vanliga åkare.
  4. Kitesporten tar höjd och blir lite mer adrenalinstinn igen, när Ruben Lentens höga kiteloopar med massor av kraft, sprids till den vanliga stranden.
  5. Sverigers bästa kitesurfare Mikael Blomvall tar revansch efter ett år med skador och kommer fyra i PKRA.
  6. Nordic Surfers Mag, den första Skandinaviska kite och surftidningen lanserades.
  7. Erik Fernholm och Erik Gibson försöker sig på ett svenskt distansrekord genom att kajta från Malmö till Göteborg. De lyckas kajta 150 km till Mölle.
  8. Några större tävlingar arrangerades i Sverige. Martin Racz och Camilla Ringvold vinner Rendez Vous i Varberg, tävlingen som skulle kunna beskrivas som inofficiellt SM, Erik Fernholm kom på första plats genom att vara snabbast över sundet på Kalmarsund Kite Event.
  9. Genom att vara samlingspunkten för hela världseliten, under den tävlingfria delen av säsongen, befäster Sydafrika och Kapstadenregionen sin plats som vinterdestination numero uno. Kapstaden är för kitesurfaren vad Chamonix är för skidåkaren/klättraren.
  10. Jag själv genomför mitt Endless Summer-projekt genom att under ett års tid följa med vinden till de platser där det blåser bäst för stunden (Sydafrika, Mauritius, Rodrigues och Sardinien), på en nollbudget.
Och tyckte ni att det var förmätet att nominera sig själv? Äh kom igen nu, jag satte ju mig själv på tiondeplats ...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Mat sa...

Ahah! Tycker helt klart att du ska lägga till att 08 kom Nordic Surfers Mag, första kite och surfmag i Skandinavien! ;-)

Ha det sweet

/Mat

Johan Vastero sa...

Håller med! Borde dessutom ligga rätt högt på listan ...