fredag 7 november 2008

Något ännu mer skrämmande

Världen ska visst låta sig uppröras över att Sarah Palin trodde att Afrika var ett land. Är det inte mer skrämmande att hon tror att det bor en skäggig farbror i himlen som man bara kan prata med genom att be?

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Caroline sa...

Tja!
Ska resa i vinter, ngnstanns i Afrika blir det. Önskar kitesurfa halva tiden, åka runt och uppleva landet halva tiden. Såg du varit mkt i Sydafrika - o tänkte du var den perfekta att fråga...? Är det så kriminellt där som ryktet säger? Har du några tips/rekommendationer?

Tack på förhand!
Vänligen Caroline

Johan Vastero sa...

Hej Caroline!
Visst har de stora problem med brottsligheten i SA, men det är förmodligen inget som du kommer att märka av. Brottsligheten är främst koncentrerad till kåkstäder och stadskärnor, men det är ju inte där man hänger som kitesurfare. Under mina 6 månader i SA blev jag aldrig bestulen på något, trots att vi inte ens låste dörren hemma i Langebaan, trots att jag oftast gick hem från krogen när jag bodde i Table View utanför Kapstaden. Inte heller har de hänt något under de resor jag gjort i landet. Om du agerar streetsmart så minskar risken att det händer något.

Mitt tips skulle nog vara att skaffa en bil och bila runt längs hela SA-kusten. Starta i Namibia med lite kajting i Walvis Bay & Luderitz. Åk ner mot Langebaan och kajta där ett tag. Vidare mot Kapstaden för att kajta och turista. Därefter upp längs Garden Route och om du har vind kan du kajta, annars finns det hur mycket som helst annars att göra. Så här kan du fortsätta ända upp till Durban. Klämmer du sen in ett besök i Krugerparken har u nog inte missat något, vare sig i kajtväg eller upplevelseväg.

Caroline sa...

Tja Johan!
Och evigt TACK för svaret!
(Man hör mkt, men måste kolla läget... ) Kan tänka mig att det är lika "kriminellt" som i brasilien, jamaica: fast vet man vart man är så undviker man faror så gott det går...

Åker dit som bestämt. O meddelar dig sen vad som hänt (eller inte hänt:)

Må väl!
/Carro

Johan Vastero sa...

Titta gärna förbi om du skulle vara i Langebaen mellan 5 dec och 1 feb. Då är Chohoo på plats ...