fredag 7 november 2008

Förbud mot kitesurfing

Så börjar förbudsivern träda i kraft. Nu håller Länsstyrelsen i Hallands län på att förbereda förbud mot kitesurfing i fågelrika områden längs kusten. "Bara direkt berörda sakägare kan överklaga, och dit räknas knappast kitesurfarna. Men de kan förstås höra av sig och ha synpunkter på olika förslag som alla andra." Säger man.

Det är kanske dags att ta och bli sakägare. Kanske skulle vi ta och bilda ett kooperativ som köper in sig i markområden, för att kunna hävda vår rätt? Här kan du följa diskussionen på Steffo.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anna sa...

Tragiskt. Men inte helt ologiskt i Svedala. Det jag undrar är vart alla som har intressen ska finnas för att utöva dessa?

I Ronneby finns en crossbana. (I min värld är det bättre att kids och andra får leka på ett legalt ställe - och inte vara på stan o slåss). Men den förbjuds snart!

I Karlshamn finns en fotbollsplan: snygg, bra och med strålkastare. Folket i husen brevid har blivit "störda" av ljuset och ljuden när ngn gör mål - och är på god väg att förbjuda spel på planen.

Min fråga är vart alla med ett fritidsintresse skall få vara? Ska man ta bort allas aktiva liv ( o ersätta dessa med TV)? Vi kommer få multi-kriminella samhällen! Med all rätt... Men är det eg. det rätta att förbjuda allt och alla?

Kitesurfing är väl en naturlig sport. Inte värre än seglare. (Förstår om det gällde vattenskotrar).

Johan, detta måste vi gå vidare med! Vi startar en namninsamling...

Johan Vastero sa...

Anna, du har helt rätt. Om man låter förbudsivrare få något att säga till om, får de snart alldeles för mycket att säga till om ... på alla olika fält. Namninsamling eller någon form av agerande, är en mycket bra idé. Jag ska ta reda på lite mer fakta av dem som sköter dialogen med länsstyrelsen/kommunen.