torsdag 15 maj 2008

Den som har bäst prylar när han dör vinner

Från att ha konsumerat som vilken stockholmskille som helst, är jag numer i mitt liv som kitesurfingvagabond en oerhört sparsmakad konsument. Jag har inte så mycket pengar så jag måste tänka igenom varenda inköp jag gör. Är denna sak bra? Behöver jag den? Kommer jag att använda den? Har jag något annat som kan fungera lika bra?

Nu när jag är i Stockholm känner jag en form av subtil, nästan magnetisk dragningskraft som slår direkt på min konsumtionsnerv. Jag känner ett frö till ett groende habegär till saker som jag inte behöver, saker som jag egentligen vet att de inte kommer att ge något mer än en tillfällig tillfredställelse över att jag hade råd att köpa dem.

Nuförtiden kan jag stå emot. Jag har ju inte råd. Jag vill ju hellre överleva och fortsätta min kitesurfande livsstil, fortsätta utveckla min kitesurfingverksamhet - Chohoo Kitesurfing. För mig har handlar prylar idag till den största delen om vikt. Jag reser alltid med alldeles för tungt bagage. Fler prylar gör det ännu tyngre. Många prylar och ett stort bagage skapar faktiskt ofrihet. För mig handlar det inte längre om att "Den som har flest prylar när han dör vinner". Det handlar i så fall snarare om att "Den som har bäst prylar när han dör vinner". I detta fallet betyder bäst att jag behövde prylen, jag använde den, men jag hade inget annat som kunde fungera lika bra.

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

En plastsked är ganska lätt och billig... :-)

/A

Johan Vastero sa...

Hehehe! Jo Anders, jag hade en gång en Spork (http://www.lightmyfire.se/default.asp?ID=230&pID=147) , den gick förvisso sönder. Men det kanske är dags igen. Jag ska fundera ett tag till ...

Andreas sa...

Jag har precis köpt en vagnbag från Hummer, dom som gör jättestora bilar du vet. Jag behöver verkligen den för att orka släpa runt på min jättestora golfbag full med klubbor... ja, jag behöver verkligen alla. Jag fick den för inköpspris dock. Flest kap när han dör vinner...

Johan Vastero sa...

Jo vi har ju alla våra vägar till Nirvana. Min går via ett buddistiskt asketiskt liv uppblandat med orgier av ostfondue och vodka. Andras går via fyndhörnor, lagerutförsäljning och 70 % rea.

Greger & Gertrud Gregorius sa...

Exactly, no problems ;-)
Nu är det ju dessutom en hög nya deltagare uppe, de sista i omgång 1 :-)
/GG