måndag 2 juni 2008

Filippa Reinfeldt är feminist

En rolig sak med att resa är att man får tid till massa saker som man normalt inte skulle göra. Jag själv får tid till att läsa Kupé och en intervju med Filippa Reinfeldt. Hon betonar i intervjun att hon absolut inte är feminist. Man får inte kalla henne det eftersom feminist som begrepp, enligt Filippa, är kidnappat av vänsterrörelsen. Vips så transporteras jag tillbaka till när jag var tonåring och medlem i MUF. Då skulle man åka iväg på helgkurser och lära sig bl.a. kommunistskräck. Sedan dess har jag nog kommit över min vänsterrädsla och tycker att politik mest påminner om Stjärnornas krig. Det handlar om att välja mellan den mörka och den ljusa sidan, där den mörka sidan alltid är den andra sidan. Men en sak jag inte kommit över är min lust att retas ... Filippa Reinfeldt är feminist!


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

fniss fniss. du borde bjuda in henne till vara med dig på kitesurfing! jag har läst i en intervju att vattensport det är en av grejerna för henne! ni kunde prata feminism och lite annat. hon är säkert det. fast säkert inte på det sätt vänsterbrudarna menar. garv

Johan Vastero sa...

Nej jag tror inte att Filippa skulle snagga sig, se till att bli så blek det bara går och pierca sig i underläppen. Och när jag tänker efter tycker även jag det är konstigt att man måste göra det för att få bli en riktig tvättäkta vänsterfeminist. Jag trodde ju att feminsim handlade om nåt helt annat. Tror faktiskt att jag bara ska hålla mig till kitesurfing, som jag ju på nåt sätt ändå begriper mig på ... :-)

Och Filippa! Om du kommer och kitesurfar med mig kan vi låta bli att prata feminism. Och jag lovar också att inte retas. Inte så mycket i alla fall.