torsdag 17 juli 2008

Sardinian Kitesurfari

Jag blir mer och mer imponerad av Sardinien. Nu har jag undervisat i sju dagar och testat 5 spots. Det blåser ju inte alltid i Porto Pollo, men genom att välja spot efter vindriktning har det nästan gått att kajta varenda dag. Hittills har vi missat en enda dag och testat:

Porto Pollo


Funkar bäst vid NV till V. I juli och augusti blir det stark vind ibland byigt, ibland chopp men alltid plattvatten bakom Isola dei Gabbiani.

Marina delle Rose


Är en vågspot där det driver upp ganska ordentligt svall när det blåser riktigt starkt i Porto Pollo. Vinden blåser cross-on mot ett helt ok beachbreak. Stranden är magisk.

Les Salines


När det blåser O till SO åker man till ner till Olbia där vinden både drivs på termiskt och accelereras genom bergen till ganska stark vind. I havsbassängen bildas smått chop och innanför ligger en plattvattenlagun … men det råder oklara förhållanden kring om man får kajta på den eller inte.

Valledoria


Hit åker man på SV. Här finns en plattvattenlagun med havet utanför. Egentligen finns det gott om plats i lagunen, men de flesta trängs helst närmast parkeringen. Åker man en bit downwind finns det gott om utrymme … och plattvatten. I havet bryter vågor, men det känns som om beachbreakets sandbankar flyttar på sig allt för mycket för att skapa någon form av regularitet så att det är värt att köra vågorna.

Vignola


Vid nordlig vind skapar den bakomliggande landmassan en tillräcklig sjöbris. Det är ofta trångt på stranden, men om man håller en bit ut finns det gott om utrymme. Vinden blåser sideshore och vattnet blir småchoppigt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: