torsdag 23 augusti 2007

Fråga kitesurfinginstruktören III

"Anonym sa...

Johan kan du bogga om din uppfinning på chickenloopen.

Du har fått dit nån liten ögla att fästa HP leashen i?

Blogg inlägg önskas"

Känns lite väl pretentiöst att kalla det uppfinning, men jag kan självklart svamla runt kring att fästa leahen. Många kajtar har någon form av infästning alldeles invid chickenloopen. Ofta hänger den fast i en form av utlösningssystem för att skapa ännu mer depower. Det ger en väldigt bra säkerhet eftersom draken förlorar ännu mer kraft om man rycker chickenloopen, det blir alltså ett extra steg efter den första säkerhetsåtgärden - att släppa bommen. Men om man vill träna urkrokat och fäster leachen på detta sätt, blir extra stök varenda gång man tappar kajten, eftersom man har löst ut säkerhetsåtgärd två.

När man kör urkrokat använder man handle pass leach (HP-leach). På min satt från början en dubbelkarbin som kunde spontanöppnas när den inte slöt an helt, vilket ledde till en hel del ofrivilliga kajtförluster. För att lösa detta tog jag en liten bit repsnöre (ca 10 cm) som jag knöt ihop med en vanlig överhandsknop. Sedan fäste jag den runt chickenloopen med en lärkfot. Då satt min dubbelkarbin tajt och jag behövde inte förlora draken i onödan. Nu har jag bytt till en vanlig liten karbin, vilket gör att jag kan sätta den direkt i chickenloopen. Det tycker jag är enklare och bättre.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

När man fäster den i chickenloopen brukar det bli strul när man ska kroka i igen. Har du upplevt det?

Johan Vastero sa...

Jag har inte upplevt något konkret strul. Däremot kändes det lite konstigt första gångerna karbinen hamnar direkt under kroken. Men det gör faktiskt inget. Men om du upplever att det blir strul är det ju bara att köra med den extra lilla repstumpen istället.