tisdag 4 mars 2008

Fråga kitesurfinginstruktören IV

Som:
1. barnmorska,
2. distriktssköterska, och
3. "en av dina numera trogna bloggläsare"
undrar jag i mitt stilla sinne: skyddar du inte huvudet mot solen? Och, har du inte hjälm när du kit:ar? Bilderna är jättefina men som den fackidiot inom hälsa jag är, kan jag inte låta bli att undra???:-):-).


/Anna

Hej Anna!

Du behöver inte vara ett dugg orolig. Jag har inga planer på att se ut som en russingubbe med potentiella cancerhärdar här och var. Hela huvudet är insmort med spf 30 eller 40, läpparna med spf 40, armarna med spf 30. Fötterna är däremot helt oskyddade, men jag har aldrig lyckats bränna en endaste tå, så jag låter dem vara. När jag undervisar toppar jag dessutom solskyddet med keps och solglasögon.

Jag använder inte hjälm när jag kajtar eftersom jag inte använder leash till brädan. Eftersom vattnet är hyffsat mjukt, och så länge man håller sig borta från land, slår man aldrig huvudet tillräckligt hårt mot vattenytan. Däremot är det ganska vanligt med revbens-, knä- och fotskador. Knä och fotleder vet jag inte riktigt hur man borde skydda annat än att landa rätt, men revbenen kan man skydda genom en impact shield. Jag har ingen sådan för att resa lite lättare.

Men jag undrar, varför du undrar över mitt skydd i rollen som barnmorska? Jag vet att jag inte är som alla andra 36 åringar, men jag har i alla fall anlagt någon slags skäggväxt för att åtminstone verka mindre barnslig.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

..håller helt med dig, nr 1 var irrelvant till kommentaren och posten!! Hmm.. Är det ok att skylla på att man ligger hemma med 39,5 graders feber..???:-):-).

/Anna

Johan Vastero sa...

Här behöver man inte skylla på något alls. Nästa gång jag känner mig lite krasslig kanske jag ska testa en barnmorska istället. Krya på dig!

Anonym sa...

..bra idè!, dom (barnmorskor) " är väldigt användbara".. :-):-). Få se om jag nån`n gång vågar börja kit:a. Din blogg gör ju som sagt var att man blir väldigt inspirerad...

/Anna

Anonym sa...

Som barmorska måste det ju vara bra om det inte används för mycket skydd, det borde ju leda till en tryggad sysselsättning?? ;-)

/Anders

Johan Vastero sa...

He he he ...

KARLAVAGNEN sa...

Håller med Anders! Det är ju en fråga om skydd!!! Att ni grabbar inte begrepp det! :-)