tisdag 15 april 2008

smeknamn

Sweden goes Super sweden!
Jag har funderat ett tag på ett smeknamn till Johan. De flesta här kallar han Sweden, vilket jag egentligen inte tycker är så jätte spännande. Men efter de senaste veckornas händelser tror jag att jag har det.
Det har ju visat sig att Johan har en viss förmåga att rädda folk i nöd. Jag övade lite med honom första veckan. Råka ;) crascha kajten och fick honom att simma ut och hjälpa mig. Han gjorde också en stabil insats när en kille med keps, kommer farande och trasslar ihop våra linor. Jag blev lite små nervös och tyckte det var tur att det inte var så långt ut, och Johan var snabbt på plats och styrde upp det hela. Räddaren i nöden!
Övning leder till resultat. Johan fick som slut prov visa vad han går för. Vi var alla väldigt stolta över att höra hur Johan hade räddat mannen ute vid revet.
Så istället för Sweden, måste det bli Super Sweden! Hur bra som helst! Men måste ändå fundera lite på det, alla hjältar behöver ju ett namn som rättfärdigar den heroiska insatsen.
Jag vet i alla fall att jag inte behöver vara rädd när Johan är med och kajtar. Tack!!

2 kommentarer:

Andreas sa...

Jag kan lägga till ytterligare en livräddningsaktion... nämligen grottan i Serre Chevalier. För att komma dit så börjar man att åka RIKTIGT brant en bit för att sen klättra lite. Under den branta biten ramlar jag. Tycker inte att det är några problem då jag stod så gott som still och bara glider lite lungt. Börjar dock bli lite orolig då det visar sig vara omöjligt att få stopp då det är så brant och jag ligger i en olustig position. Blir riktigt orolig då jag inser att ett tjugotal meter ner så slutar branten och blir istället ett stup. Detta stup är ca tio meter högt och landar i ett stenrös. Precis då panikgränsen är på väg att passeras kommer Super Swede farande och sätter sig på mig... vilket resulterar i att vi båda stannar. Min hjälte! Så om jag inte tackat dig nog så ska du veta att du står i min bok om IOUs.

Johan Vastero sa...

Ah visst ja! Det hade jag ju alldeles glömt bort. Fast min Serrefavorit är fortfarande när du myntade understatementklassikern "Här har vi det faktiskt ganska bra trots allt."