tisdag 13 november 2007

Det här är Smart … Kelby Smart

Min nya rumskompis Kelby är arketypen för en äkta surferdude. Hela han utstrålar genuin surfkultur och inleder varje konversation med ett släpigt ”Yeaaah”, ”Maaan” eller ”Heeey”. Det kanske är helt naturligt när man kommer från Mauritius, är uppvuxen med vågor av kaliber och det enda jobb han haft i livet är vindsurf- och kiteinstruktör. Han har egentligen bara kajtat i ett och halvt år, men är redan en grym kajtare. Det kan bero på att han vindsurfat, skejtat och åkt wakeboard sen han var hur liten som helst. Det är väldigt inspirerande att kajta med honom. Han laddar ett nytt trick precis hela tiden och landar det mesta. Även om jag inte riktigt hänger på och landar ens en bråkdel så många tricks som han, så har jag blivit ännu mer taggad att utveckla min freestylesida. I våras var han med på North youngblood camp och sedan dess är Northåkare på nationell nivå. Han satsar på att börja tävla internationellt i KPWT för att se om det går tillräckligt bra för att utmana Aaron och killarna i PKRA. Och så en film med Kelby m.fl. från North youngblood camp.



Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Guy Platt sa...

Just got back from Mauritius where Kelby was out kitesurfing instructor. I guess that you heard he had a bad accident and spent a year in hospital recovering?

Johan Ekroth sa...

Yeah man, he told me everything about that one. But that was even before I knew him. Cool that you had him as a teacher, hope you had a better experience than his lumber jacket kitesurfing.

Cheers