torsdag 28 juni 2007

Teide eller inte, eller?

Jag vet inte riktigt vad vi ska med det till, eller vad det är bra för. Men det går ju inte att låta bli att bli lite extra glad när vårt favoritklätterområde här på ön, nationalparken kring Teide, Parque Nacional de Las Cañadas, går och blir klassat som UNESCO-världsarv. Det känns inte så konstigt. Det är läckert ställe att besöka, om det nu inte skulle blåsa en dag. Men så läser jag den andra tidningen som säger att det bara blev fyra nya världsarv och där är Teide inte med på listan. Det hela känns mycket mystiskt. På tok för mycket för mycket för min trötta surfarhjärna. Jag går och tar en öl istället.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Helena Somervalli sa...

Visst har Teides nationalpark utsetts till ett av Unescos nya världsarv i kategorin naturarv. Det skedde natten till igår, 28 juni. Kanarierna, och speciellt naturligtvis Teneriffaborna, är omåttligt stolta och firade storstilat utmärkelsen igår.
Hälsning från en finlandssvensk Teneriffabo sedan 14 år.
Helena Somervalli

Johan Vastero sa...

Tack Helena! Skönt att någon med koll kan komma och reda ut begreppen. El Médanierna firande dock bara den eviga vinden med ytterligare en dag på vattnet.