onsdag 23 januari 2008

Och så det där med att använda leash

Jag är på väg ut för att kajta och går längs stranden till centret. Halvägs till centret möter jag en kille som är helt blodig över hela huvudet. Han hade haft en leash till brädan men inte haft hjälm. När han ramlade kom brädan likt en värmesökande missil farande efter honom. Brädans kant träffade hans huvud och drog upp ett stort öppet sår. Jag hjälpte honom till rätta och berättade att han hade kunnat undvika det hela på två sätt. Det bästa är att lära sig bodydragga tillbaka till brädan:

Håll kajten ganska lågt med en hand. Sträck sedan ut den andra handen och tillsammans med kroppen skapa en fena som styr ungefär 30 grader uppvind från kajtlinornas riktning.

Om ni nu ändå vill använda leash till brädan kan ni väl se till att skaffa åtminstone en hjälm, och gärna en impact shield också.

Skulle ni fortfarande tycka att det inte spelar någon roll och att det inte kommer hända er, kan ni väl lära er att bodydragga ordentligt eller att använda hjälm för min skull. Jag får alltid så obehagliga ilningar i kroppen när jag ser maffiga köttsår.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

...hmm ..med ditt kring flackande liv..familj..barn..??? :-):-). Hur länge orkar du vara ute. Som tjej verkar du vara en jätte intressant person med tanke på all erfarenhet du skapar med alla möten. Endå skull jag bli lite rädd om jag träffad dig och tänka " jesus när kommer han att slå sig ner-kommer han att slå sig ner någon gång ???. Att ha en relation innbär ju inte friheten försvinner.

Anonym sa...

...fast det hade ju inte riktit med din post att göra // åter Anna

Johan Vastero sa...

:-) Du har ratt, inte alls sa mycket med leashens vara eller icke vara. Men for att svara pa din fraga, sa har allt sin tid. Just nu lever jag som jag gor. Men om det dyker upp nagon som jag tycker om ar det kanske dags for nasta steg. Jag har aven fungerat pa ett kontor for inte allt for lange sedan ...